Keten Tohumu Kolesterol ve kolesterolün önemi, damar ve kalp hastalıkları ülkemizde ve diğer ülkelerde
ölüme ve kalıcı sakatlıklara yol açan yaygın hastalıktır. Ülkemizde altı milyon
insanda kan kolesterol düzeyi sınırda yüksek (200-239 mg/dl) ve iki milyon insanda yüksektir (240 mg/dl). Gelişmiş ülkelerde ise ölüm sebepleri arasında kalp ve damar
hastalıkları ilk sıralardadır ve yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şişmanlık benzeri problemlerin düzeltilmesi ile bu
ölümler önlenebilir ya da geciktirilebilir. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü kalp
ve damar rahatsızlıklarını 1 numaralı insan düşmanı ilan etmiştir. Kalp ve
damar hastalıklarını kolaylaştıran faktörlere kardiyovasküler risk faktörleri
ismi verilir. Kanda kolesterol ve LDL-kolesterolün yüksek olması hasta için bir risktir ve kolesterol yüksekliği kardiyovasküler risk faktörüdür.
HDL-kolesterolün az olması da bir risktir. Bu hastalarda kalp
krizi, felç, böbrek yetmezliği, damar tıkanması gibi hastalıkların meydana gelme olasılığı daha fazladır.
Keten Tohumu Kolesterol, OMEGA-3 (N-3) yağ asitleri barındıran besinlerin sağlığımız
bakımından önemini belgeleyen araştırma sonuçları fazlalaştıkça, beslenme uzmanları, doktorlar ve tüketicilerin, keten tohumu ve balık yağına ilgileri arttı
Bu ürünlere yönelmenin artmasındaki diğer nedense, vücudun üretemediği N-3 yağ
asitlerinin, kesinlikle dışarıdan besin
yolu ile alınmasının gerekliliğidir.Kolesterol İçin Keten Tohumu Faydaları
Keten Tohumu Kolesterol, kalp ve damar rahatsızlıkları çağımızın
en büyük sağlık sorunudur. Kalp krizi de ölüm nedenleri arasında birinci sırada. Kolesterolün en etkin çaresi ve ilacı keten tohumu. Fakat toz halinde değil, tohum şeklinde yenecek
hiç belirgin ve hissedilecek bir tadı yok. Sabahları aç bir şekilde bir tatlı kaşığı ya da çorba kaşığı kadar. Bu tarif ile bir yakınımın kolesterolü 300 seviyesinden 150 ye düştü. Doktoru da şaşırdı, inanamadı tetkiki tekrar istedi. Belirli hiç bir
sakıncası yok. Fakat karaciğer problemi olanın aile hekimine danışması lazım.
Keten Tohumunun Diğer Amaçları
Keten tohumu ayrıca lif içerdiğinden peklik problemine kadar da (bir bardak ılık su alınınca yedikten sonra) şekere, kansere ve şişmanlığa
karşı etkindir. Ayrıca sigarayı bırakmış olan tiryakiler, bıraktıktan 2-3 ay sonrasında bir kaşık keten tohumunu 5 dakika bir cezvede kaynatıp bir bardak, şeker ekleyerek çay gibi sabah aç karına 15-20
gün müddetle içerlerse, kişinin ciğerlerindeki
katran sökülüp balgam olarak atılıyor.
Yayınlanma Tarihi : 22.09.2016 16:39:55