Keten Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
19 Haziran 2024

Keten Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Keten tohumu, oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini koruyabilen ve öğütülerek toz halinde hava geçirmez cam bir kavanozda 30 gün süre ile saklanabilen bir besindir. Yemeklerde de kullanılabilen keten tohumu, sağlık açısından birçok hastalığa engel olabilme özelliğine sahiptir.

Keten Tohumunun Genel Faydaları

Keten tohumu, mide ve bağırsak rahatsızlıkları başta olmak üzere şifa gösterici yönü ile tedavi amaçlı kullanılabilir. Uzmanlar keten tohumunun bağırsakları yumuşattığını ve kabızlık probleminin giderildiğini tespit etmiştir. Keten tohumu havanda biraz dövülerek sabahları aç karna, yağlı yoğurt ile karıştırılarak yenilebilir. Yine bağırsak faaliyetlerini düzenleyebilmek için; günde bir defa açken, 1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu, 1 su bardağı suya karıştırılıp içilirse faydalı olacaktır. Kemikleri güçlendirme özelliğine sahip olan keten tohumu, yine 1 tatlı kaşığı toz halinde suya ilave edilerek menopoz dönemindeki bayanlar için de faydalı olacaktır. Birçok hastalığın tedavisinde; kaynatılarak, dövülüp toz haline getirilerek kullanılabilir. Kullanım şekilleri hastalıklara göre araştırılarak hazırlanması gerekmektedir.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?
  • Bağırsak sistemini güçlendirir.
  • Kalp damar hastalıklarından korur.
  • LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini düşürür.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Romatizmal hastalıkları önler.
  • Sinir sistemi ve hafızayı güçlendirir.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Konsantrasyon bozukluğuna iyi gelir.
  • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığını engeller.
  • Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Nasır ve cilt problemlerine iyi gelir.
  • Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
  • Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.
  • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir.
  • Öksürüğü giderir.
  • Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara yöntemi ile faydalı olur.
  • Göğüs, kolon ve prostat kanserlerine karşı koruyucu lignanların en önemli kaynaklarındandır.
Ekstra Bilgiler

Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin en iyi kaynaklarından olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içermektedir. Ancak, hamile, emziren ve küçük çocukların kullanmamaları gerekmektedir. Keten tohumu, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, keten tohumu yağı cilt sağlığı için de oldukça faydalıdır; cildi nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

Keten Tohumu Nasıl Tüketilmelidir?

Keten tohumu, çeşitli şekillerde tüketilebilir. Öğütülerek yoğurt, smoothie, salata ve çorbalara eklenebilir. Ayrıca, keten tohumu yağı olarak da kullanılabilir. Ancak, keten tohumunun fazla tüketimi bazı yan etkilere neden olabilir, bu nedenle günlük önerilen dozun üzerine çıkılmamalıdır. Genellikle günde 1-2 yemek kaşığı keten tohumu yeterli olacaktır.

Sonuç

Keten tohumu, sağlık açısından birçok fayda sağlayan ve çeşitli hastalıklara iyi gelen bir besindir. Ancak, doğru şekilde ve uygun dozda tüketilmesi önemlidir. Sağlığınızı korumak ve hastalıklardan korunmak için keten tohumunu diyetinize ekleyebilirsiniz. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya hamileyseniz, keten tohumu tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Keten Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Keten Tohumu Kullanımı

Keten Tohumu Kullanımı

Keten Tohumu Kaç Kalori?

Keten Tohumu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Keten Tohumu Kapsülü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Kapsülü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Kabızlık İçin Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Kabızlık İçin Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Yan Etkileri

Keten Tohumu Yan Etkileri

Keten Tohumu Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Neye İyi Gelir?