İbrahim Saraçoğlu Keten Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
21 Haziran 2024

İbrahim Saraçoğlu Keten Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İbrahim Saraçoğlu, keten tohumunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulamış ve bu doğal besinin özellikle eklem ağrıları, kalp ve damar hastalıkları, bağışıklık sistemi destekleyicisi ve depresyon gibi rahatsızlıklarda etkili olduğunu belirtmiştir. Keten tohumunun, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olması ve yüksek lif içermesi nedeniyle uzun süreli tokluk hissi verdiği için zayıflamaya yardımcı bir besin olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, keten tohumu yağı da müshil etkisi göstererek sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

  • Sabah ve akşam bir çay kaşığı keten tohumunu bir kase yoğurt içine ekleyerek tüketebilirsiniz.
  • Gece yatmadan önce bir çay kaşığı keten tohumunu çiğneyip üzerine bir bardak su içebilirsiniz.
  • Öksürük problemi için keten tohumunu pekmez ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
  • Nezle ve grip gibi sorunlara karşı, bir çorba kaşığı keten tohumunu iki su bardağı su ile kaynatıp süzdükten sonra içebilirsiniz. Ayrıca, kaynama sırasında buharını soluyabilirsiniz.
  • Öğütülmüş veya çekirdekli keten tohumunu tercih edebilirsiniz.
  • Keten tohumunu hava almayacak bir mekânda veya buzdolabında saklayabilirsiniz.

Keten Tohumu ile Zayıflama

Keten tohumu, bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı önler ve bu özelliği sayesinde zayıflatıcı besinler arasında önemli bir yere sahiptir. Keten tohumunu yoğurt ile karıştırarak tüketmek, tokluk hissini uzatarak fazla yemek yemenizi engelleyebilir. Örneğin, ara öğünlerde keten tohumunu havanda ezip yoğurt ile tüketmek, tokluk süresini uzatır.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

  • Bağırsak ve mide sorunları ile kabızlığa iyi gelir.
  • Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir.
  • Kemikleri güçlendirir.
  • Şeker ve kolesterol seviyesini dengeler.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Menopoz şikayetlerini hafifletir.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Romatizmal hastalıkları tedavi eder ve bu tür bozukluklardan korur.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Konsantrasyon ve dikkat bozukluklarına iyi gelir.
  • Harici kullanımda deri üzerindeki yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına iyi gelir.
  • Nasır gibi yaralara kompres olarak kullanılır.
  • Egzama ve sedef gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.
  • Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri vardır.
  • Ruhsal sağlığın korunmasına yardımcı olur.
  • Regl ağrılarına karşı iki adet keten tohumu tüketmek faydalıdır.

Keten Tohumunun Zararları Nelerdir?

Keten tohumu bazı yan etkilere neden olabilir. Karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu tür sorunların önüne geçmek için bol su içilmesi önerilir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde İbrahim Saraçoğlu keten tohumu kullanımını önermemektedir. Ham ve olgunlaşmamış keten tohumunun tüketimi zararlıdır.

Keten Tohumunun İçeriği

Keten tohumu içerik olarak oldukça zengindir. İçerisinde yüksek oranda suda çözünen veya çözünmez lifler, Omega-3, Omega-6, Omega-9 yağ asitleri, lignanlar, kansere karşı etkili maddeler, protein, mineraller, vitaminler ve amino asitler bulunur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Keten Tohumu Diyeti Listesi

Keten Tohumu Diyeti Listesi

Popüler İçerikler

Keten Tohumu Zararları

Keten Tohumu Zararları

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni