Keten Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
22 Haziran 2024

Keten Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten tohumu kürü, vücudumuz üzerinde iki ana fayda sağlar. Kolon temizliği yaparak sindirim sisteminin işlevini iyileştirir ve vücudun yağ yakma sürecini destekler. Keten tohumu kürü, kolonun vücuttaki görevlerini yerine getirmesine yardımcı olur ve kabızlık, diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca çeşitli kanser türlerinin riskini azaltabilir. Keten tohumu, saç ve tırnak uzaması aşamasındaki sorunları çözer ve metabolizmayı hızlandırır. İçeriğindeki Omega-3 yağ asidi sayesinde östrojen hormonunun uyarıcı etkisi sağlanır ve kan basıncı düzenlenir. Yağ metabolizması, kalsiyum ve enerji metabolizması dengelenir. Keten tohumu kürü, yüksek lif içeriği sayesinde kilo vermeyi, kolesterolü düşürmeyi ve kabızlığı önlemeyi kolaylaştırır. İlk zamanlarda müshil olarak kullanılan keten tohumu, tokluk hissi sağladığı ortaya çıkınca zayıflama amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır.

Keten Tohumunun Besin Değeri

Bir çorba kaşığı keten tohumunda 36 kalori bulunmaktadır. Yağ oranı ise 105 kaloridir. Yüksek oranda lif içerir. Omega-3, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri içerir. Ayrıca protein, vitamin, mineraller ve amino asitler bakımından zengindir.

Keten Tohumu Kürünün Faydaları Nelerdir?

Keten tohumu kürü, aşağıdaki faydaları sağlar:

  • Stres yönetimi
  • Diyabet kontrolü
  • Sıvı tutulmasının azaltılması
  • Depresyon belirtilerinin hafifletilmesi
  • Alerji semptomlarının azaltılması
  • Görme problemlerinin iyileştirilmesi

Keten Tohumu Kürünün Zararları Nelerdir?

Hamile ve emziren kadınların keten tohumu kürü kullanmamaları gerekmektedir. Ham ve olgunlaşmamış keten tohumu tüketilmemelidir. Keten tohumu kürü, bazı kişilerde karın ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir. Bu yan etkileri engellemek için bol su içilmelidir.

Kabızlık İçin Keten Tohumu Kürü

Kabızlık için keten tohumu küründe, keten tohumu ezilir. Bir bardak kaynar su içerisine 2 tatlı kaşığı keten tohumu konulur ve kaynatılır. Günlük 100-150 mililitre içilir. Bu kürü günde 2-3 parça şeklinde aç karnına içmek gerekmektedir.

Zayıflama İçin Keten Tohumu Kürü

Fasulye, bakla, keten tohumu, yaban mersini ve yulaf tohumu ezilir. Eşit oranlarda karıştırılır. Daha sonra 3 çorba kaşığı karışım 3 bardak suya eklenir ve kaynatılır. Günde 3 kez yemeklerden önce bir bardak içilir. Bu şekilde metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı kolaylaştırır.

Zayıflama İçin İkinci Keten Tohumu Kürü

Keten tohumu toz haline getirilir. Sabahları uyanınca ve akşam yatmadan önce bir çay kaşığı keten tohumu, bir çorba kasesi yoğurt ile karıştırılarak tüketilir. Keten tohumu kürü uygulanırken bol su içilmelidir. Keten tohumu kürünü sade olarak uygulayacaksanız, bir çay kaşığı keten tohumu tükettikten sonra bol su içerek etkinliği sağlanır.

Zayıflamak İçin Keten Tohumu Çayı Kürü

İki su bardağı suya bir çorba kaşığı keten tohumu eklenir ve kaynatılır. Sonra bu karışım süzülür. Bu arada karışımın buharını içeri çekmek çok faydalıdır. Sabahları bir bardak ve akşam yatmadan önce bir bardak içilerek ve bol su tüketilerek keten tohumunun etkinliği sağlanır.

Böbrek İçin Keten Tohumu Kürü

Bir tatlı kaşığı keten tohumu 200 mililitre su ile karıştırılır ve kaynatılır. Gün boyunca iki saatte bir 100 mililitre içilir. Böbrek taşlarını düşürür ve böbrek enfeksiyonunu engeller. Mide ülserine karşı da iyi gelir. Keten tohumu açık yaralara serpilirse, yara ağrılarını ve kaşıntıları önler. Sağlıklı günler dileriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Keten Tohumu Kaç Kalori?

Keten Tohumu Kaç Kalori?

Keten Tohumu Yan Etkileri

Keten Tohumu Yan Etkileri

Editörün Seçtiği

Keten Tohumu Zararları

Keten Tohumu Zararları

Haber Bülteni

Güncel

Keten Tohumu Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Keten Tohumu Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Güncel

Keten Tohumu Besin Değerleri

Keten Tohumu Besin Değerleri

Keten Tohumu

Keten Tohumu

Keten Tohumu Diyeti Listesi

Keten Tohumu Diyeti Listesi

Keten Tohumu Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Faydaları Nelerdir?