Siyah hardal tohumlarının ne kadar süre taze kalabileceği hakkında yazılanları incelediğimde, depolama koşullarının ne kadar önemli olduğunu anladım. Kapalı ve hava geçirmeyen bir kapta saklandığında 2-3 yıl boyunca taze kalabilmesi gerçekten etkileyici. Peki, bu tohumları saklamak için en iyi yöntemi bulmak adına hangi koşullara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorsunuz? Özellikle nemli ortamların tohumların tazeliğini nasıl etkilediği konusuna dair deneyimleriniz var mı?
Siyah hardal tohumlarının ne kadar süre taze kalabileceği hakkında yazılanları incelediğimde, depolama koşullarının ne kadar önemli olduğunu anladım. Kapalı ve hava geçirmeyen bir kapta saklandığında 2-3 yıl boyunca taze kalabilmesi gerçekten etkileyici. Peki, bu tohumları saklamak için en iyi yöntemi bulmak adına hangi koşullara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorsunuz? Özellikle nemli ortamların tohumların tazeliğini nasıl etkilediği konusuna dair deneyimleriniz var mı?
Cevap yaz