Buğday tohumu seçimi gerçekten çok kritik bir konu. İklim koşulları ve toprak yapısı gibi faktörlerin, hangi tohumun en uygun olduğunu belirlemesi bana çok mantıklı geliyor. Sizce, hastalıklara dayanıklılık özelliği olmayan bir tohum seçmek, verim kaybına yol açar mı? Ayrıca, hangi buğday çeşitlerinin daha çok tercih edildiği konusunda özellikle sert buğdayın makarna ve ekmek yapımında tercih edilmesi dikkatimi çekti. Sizce bu durum, ürüne olan talebi nasıl etkiliyor?
Buğday tohumu seçimi gerçekten çok kritik bir konu. İklim koşulları ve toprak yapısı gibi faktörlerin, hangi tohumun en uygun olduğunu belirlemesi bana çok mantıklı geliyor. Sizce, hastalıklara dayanıklılık özelliği olmayan bir tohum seçmek, verim kaybına yol açar mı? Ayrıca, hangi buğday çeşitlerinin daha çok tercih edildiği konusunda özellikle sert buğdayın makarna ve ekmek yapımında tercih edilmesi dikkatimi çekti. Sizce bu durum, ürüne olan talebi nasıl etkiliyor?
Cevap yaz