Biber tohumlarını saklamak için en iyi yöntemleri uygulamak gerçekten önemli. Kurulama, hava geçirmez kaplar kullanma ve serin, karanlık bir ortamda saklama gibi adımlar, tohumların sağlığını koruyor mu? Özellikle nem kontrolü ve sıcaklık aralıkları konusunda dikkatli olmak gerekiyor gibi görünüyor. Dondurma işlemi de uzun süreli saklama için mantıklı bir seçenek, ancak tohumların nem içeriğine dikkat etmek gerektiği belirtilmiş. Bu noktada, saklama süresi içinde tohumların canlılık oranının azalması beni düşündürüyor. Yılda bir test ve yenileme süreci, gerçekten de verimli bir üretim için gerekli mi? Tohumları sterilize etmenin hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını duydum, bu konuda ne düşünüyorsun?
Biber tohumlarını saklamak için en iyi yöntemleri uygulamak gerçekten önemli. Kurulama, hava geçirmez kaplar kullanma ve serin, karanlık bir ortamda saklama gibi adımlar, tohumların sağlığını koruyor mu? Özellikle nem kontrolü ve sıcaklık aralıkları konusunda dikkatli olmak gerekiyor gibi görünüyor. Dondurma işlemi de uzun süreli saklama için mantıklı bir seçenek, ancak tohumların nem içeriğine dikkat etmek gerektiği belirtilmiş. Bu noktada, saklama süresi içinde tohumların canlılık oranının azalması beni düşündürüyor. Yılda bir test ve yenileme süreci, gerçekten de verimli bir üretim için gerekli mi? Tohumları sterilize etmenin hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını duydum, bu konuda ne düşünüyorsun?
Cevap yaz