Tohumu olan meyveler hakkında okuduklarım beni düşündürdü. Elma, portakal, muz, çilek, karpuz ve üzüm gibi meyvelerin hem tadı hem de besin değeri açısından ne kadar zengin olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle elmanın yüksek lif içeriği ve portakalın C vitamini açısından zengin oluşu dikkatimi çekti. Ayrıca, çileğin üzerindeki küçük sarı noktaların aslında meyvenin tohumları olduğunu öğrenmek oldukça ilginçti. Karpuzun serinletici özelliği yaz aylarında ne kadar faydalı, değil mi? Sizce bu meyvelerin sağlığımıza olan katkıları sadece tatlarıyla mı sınırlıdır, yoksa daha fazlası var mı?
Tohumu olan meyveler hakkında okuduklarım beni düşündürdü. Elma, portakal, muz, çilek, karpuz ve üzüm gibi meyvelerin hem tadı hem de besin değeri açısından ne kadar zengin olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle elmanın yüksek lif içeriği ve portakalın C vitamini açısından zengin oluşu dikkatimi çekti. Ayrıca, çileğin üzerindeki küçük sarı noktaların aslında meyvenin tohumları olduğunu öğrenmek oldukça ilginçti. Karpuzun serinletici özelliği yaz aylarında ne kadar faydalı, değil mi? Sizce bu meyvelerin sağlığımıza olan katkıları sadece tatlarıyla mı sınırlıdır, yoksa daha fazlası var mı?
Cevap yaz