Susam tohumlarının besin değerinin yüksek olduğunu biliyorum ama hangi yollarla tüketileceği konusunda kafam karışık. Kavrulmuş olanları salatalara eklemek veya yoğurtla karıştırmak güzel bir fikir gibi görünüyor. Peki, tahin kullanarak hummus yapmak ya da sade ekmek üzerine sürmek ne kadar lezzetli olabilir? Ayrıca, bu tohumların hamur işlerinde kullanımı da çok dikkatimi çekti. Susamlı kurabiye veya ekmeklerin tadı nasıldır? Smoothie'lerde de kullanıldığını duydum, bu da enerjimi artırabilir mi? Geleneksel yemeklerdeki yerini düşününce, özellikle Türk mutfağındaki simit ve tahin helvasını düşündüm; bunlar nasıl bir tat deneyimi sunar? Susam tohumlarını beslenme düzenime dahil etmeyi düşünüyorum ama bu kadar çok çeşit varken nereden başlamalıyım?
Susam tohumlarının besin değerinin yüksek olduğunu biliyorum ama hangi yollarla tüketileceği konusunda kafam karışık. Kavrulmuş olanları salatalara eklemek veya yoğurtla karıştırmak güzel bir fikir gibi görünüyor. Peki, tahin kullanarak hummus yapmak ya da sade ekmek üzerine sürmek ne kadar lezzetli olabilir? Ayrıca, bu tohumların hamur işlerinde kullanımı da çok dikkatimi çekti. Susamlı kurabiye veya ekmeklerin tadı nasıldır? Smoothie'lerde de kullanıldığını duydum, bu da enerjimi artırabilir mi? Geleneksel yemeklerdeki yerini düşününce, özellikle Türk mutfağındaki simit ve tahin helvasını düşündüm; bunlar nasıl bir tat deneyimi sunar? Susam tohumlarını beslenme düzenime dahil etmeyi düşünüyorum ama bu kadar çok çeşit varken nereden başlamalıyım?
Cevap yaz